Kezemben az adataim - Minden adat egy helyen

Kezemben-az-adataim

A növénytermesztés során mind időben, mind térben elkülönülten keletkeznek azok adatok, melyek termelés a folyamatát jellemzik. Rögzítésük, feldolgozásuk és kiértékelésük az alapfeltétele annak, hogy a munkát megalapozott döntések alapján végezzük és tevékenységünk eredményességéről visszacsatolást kapjunk.

A termelés dokumentálásának egy jelentős részét az is szükségessé teszi, hogy bizonyos nyilvántartások vezetését (Gazdálkodási Napló, Permetezési napló, nitrátjelentés) jogszabályok írják elő és meglétüket, tartalmukat különböző hatóságok ellenőrzik.

A NEXT FarmingOFFICE programcsomag kiváló lehetőséget nyújt ahhoz, hogy az adatainkat egy helyen, könnyen rögzíthető és könnyen lekérdezhető formában tároljuk. Mint az Office név is sejtetni engedi, ez egy olyan irodai alkalmazás, ahol minden információ összefut. Az adatok jelentős részét automatikusan, kézi adatrögzítés nélkül is lehet gyűjteni. Itt elsősorban az erő- és munkagépekbe beépített monitorok adataira gondolhatunk, melyek beolvashatóak a programba, vagy IOS illetve Android operációs rendszerű okostelefonok és táblagépek használatára. Utóbbi esetben olyan applikációk (app-ek) álnak rendelkezésünkre, melyek az irodai alkalmazás mintegy kinyújtott karjaként működnek. Ezek használatával nemcsak a már korábban rögzített adatok tekinthetők meg, hanem lehetőség van új információk megadására illetve az éppen végzett munkaművelet automatikus nyomonkövetésére is. Ebben az esetben, ugyanúgy mint a monitorok (bordcomputer) használatánál, további fontos előny, hogy az információk mért adatokon alapulnak, tehát biztosabb alapon állnak, mint a kézi adatrögzítés esetén.

Kérdés és további információ igénye esetén kérjük töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapot, vagy keresse közvetlenül valamelyik munkatársunkat.

A kompatibilitás a precíziós gazdálkodás egyik alapköve

A NAK Szántóföldi Napokon Mezőfalván, működés közben is meg lehetett tekinteni azt a Valtra traktor, NEXT GreenseekerPACKAGE nitrogénszenzor, Rauch műtrágyaszóró gépkapcsolatot, mely a Valtra gyári SmartTouch monitorán keresztül egyszerre, összehangoltan tudta kezelni mindkét munkaeszközt az ISOBUS csatlakozókon keresztül. Nyugodtan hangsúlyozhatjuk azt a tényt is, hogy esetünkben nemcsak három különböző gépről illetve eszközről beszélünk, hanem három különböző, egymástól független gyártó eszközei működnek egy közös plattformon.

GreenSeeker

Az eszközök összekapcsolása és üzembehelyezése mindössze néhány percet vesz igénybe, mely gyakorlatilag az ISOBUS csatlakozók összedugásából áll. Ez az egyszerűség is a kulcsmotívuma annak az Agroinform webportálon megjelent ismertetőnek, mely nem győzi hangsúlyozni, hogy a kompatibilitás és az egymással történő kommunikáció a precíziós gazdálkodás alapfeltétele.

A fenti gépkapcsolat alapvetően kétféle módon használható:

  1. A GreenSeeker által meghatározott NDVI érték alapján a traktor valós időben vezérli a Rauch műtrágyaszóró kijuttatási mennyiségét a beállított minimum és maximum érték között.
  2. A GreenSeeker eszközzel csak szkennelünk és az így keletkezett NDVI térkép alapján készítjük el a kijutatási térképet a NEXT Precíziós gazdálkodásOFFICE  modulban. Ez a térkép kerül betöltésre a traktor termináljába, és a műtrágyaszóró elvégzi a differenciált kijuttatást.

A kompatibilitás és a rugalmas rendszer a versenyképesség legfontosabb feltétele!

NAK Szántóföldi Napok - Mezőfalva

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége 2019. május 23-24-én rendezi meg a III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva kiállítást, a Fejér megyei Mezőfalván, a Mezőfalvai Zrt. területén.

A FarmFacts Hungary Kft. az idén is részt vesz ezen a rendezvényen.

Kiállítói sátrunk az esemény szabadtéri területén lesz megtalálható. A rendezvényre három kiemelt termékcsoporttal érkezünk:

Mezofalva
  1. Az elmúlt hetekben nagy sikerrel elindítottuk a NEXT FarmingOFFICE Gazdálkodj precíziósan akciós csomagját, melynek fő célja, hogy a gazdálkodók most kedvezményes áron hozzájussanak egy olyan komplett megoldáshoz, mellyel egyszerűen, önállóan végezhetnek üzemükben precíziós gazdálkodást. A csomag a szükséges szoftverelemeken túl olyan digitális térképeket (TalkingFields alaptérkép) is tartalmaz, melyek alapján automatikusan generálhatók a kijuttatási (applikációs) térképek.
  2. NEXT Meteorólógiai állomásPACKAGE eszközeinkre a kiállítás idején 10% árengedményt biztosítunk. Ez az ajánlat a legkésőbb 2019. május 31. éjfélig elküldött megrendelésekre áll.
  3. A tavaszi szezonban számos üzemben volt lehetőség a NEXT GreenSeekerPACKAGE ISOBUS N-szenzor kipróbálására. Az eszköz több különböző gyártmányú traktor, monitor és műtrágyaszóró kombinációban is bizonyított. A NAK Szántóföldi Napokon a Valkon 2007 Kft. együttműködésével N-szenzorunk egy Valtra traktoron lévő gyári SmartTouch monitorral fog vezérelni egy Rauch műtrágyaszórót valós időben az aktuálisan mért adatok alapján. A szántóföldi bemutatókra mindenkit szerettettel várunk.

Munkatársaink természetesen bármely termékünkről, szolgáltatásunkról szívesen adnak részletes tájékoztatást akár a helyszínen, akár egy későbbi egyeztetett időpontban.