Skip to main content

Térképezze fel termőföldjeit!

A NEXT Farming TalkingFields térkép szolgáltatása már sokszor bizonyított! Hosszú évek alatt összegyűjtött, több száz műholdas légi felvétel adatai alapján szolgáltat rendkívül pontos információt a teljes táblán belüli különbségekről, ezért széleskörűen alkalmazható a precíziós gazdálkodásban.

Testvércégünk a Vista GmbH által fejlesztett komplex számítási és kiértékelési program teszi lehetővé, hogy a nyers adatokból magas szinten feldolgozott, különleges hozzáadott értéket képviselő térképek készüljenek, amelyből tápanyagutánpótlás kijuttatási térkép és változó tőszámú vetés kijuttatási térkép is készíthető. Felvilágosítást adnak a táblán lévő növények potenciális hozamáról optimális tápanyagellátás mellett, a tényleges klimatikus viszonyokat figyelembe véve.

Bármilyen nagy területen használható, megbízható és pontos információt biztosít a táblán belüli heterogenitásról, talajvizsgálat tervezésére és zóna lehatárolásra is alkalmas.

Mivel a térképek részletes információt nyújtanak a táblán belüli különbségekről, így ideális alapot adnak a precíziós gazdálkodással kapcsolatos döntésekhez.

A TalkingFields térképek kizárólag távérzékeléssel készülnek, ezért az év bármely szakában néhány nap alatt elkészíthetők és más módszerekkel szemben a táblát sem kell bejárni. Ráadásul 3-4 évig biztonsággal használható információt nyújtanak.

A több évet átölelő nyersadatok kiértékelése lehetővé teszi, hogy kiküszöböljük az időjárás és a termesztett növények torzító hatásait, hiszen csak a statisztikailag
igazolható, ismétlődő jelenségek kerülnek be a TalkingFields alaptérképbe. A térképek mind SHP, mind XML formátumban elérhetők, így univerzálisan használhatók.
 

Fedezze fel Ön is a TalkingFields térképet és lássa át jobban gazdaságát, hogy még eredményesebben termeljen!