Skip to main content

Rovarcsapda mesterséges intelligenciával

Az eredményes és környezetkímélő növényvédelem alapfeltétele, hogy a védekezést az optimális időpontban hajtsuk végre. Ez rovarkártevők esetén feltételezi, hogy mind a károkért felelős fajokat, mind azok egyedeinek létszámát monitorozni tudjuk.

A NEXT iScout mesterséges intelligenciával rendelkező rovarcsapdával egyszerűen és kényelmesen, akár otthonról is nyomon követhetjük a kártevőket. A csapda 10 megapixeles kamerával rendelkezik, amely naponta 1-3 képet készít az elfogott kártevőkről. A képek automatikusan feltöltésre kerülnek a nextfarming.fieldclimate.com oldalra. A szoftver automatikusan azonosítja és megszámolja a kártevőket, így Ön mindig időben értesül a növényállományát fenyegető kártevők jelenlétéről.

Az autonóm kártevőcsapda lehetővé teszi a távoli megfigyelést, nagyfelbontású képeket készít a ragasztólapról, így lehetőség nyílik a kártevők automatikus azonosítására és számlálására. A NEXT iScout segítségével a kártevők fejlődésének képi és grafikus ábrázolása is elérhetővé válik és az adatok lehívhatók a weben és a NEXT MobileWetter APP mobilapplikációban is. Egyaránt alkalmas különféle lepkék, bogarak és legyek számára.

A NEXT iScout kártevőcsapda a következő verziókban érhető el:

  • Feromon
  • Muslica
  • Bogár
  • Színes (kék, sárga, fehér)

Ismerje fel időben a kártevőket, hogy optimálisan tudjon védekezni!