Skip to main content

Mire jó egy meteorológiai állomás?

A NEXT Farming meteorológiai állomásokkal is segíti a gazdálkodókat a mindennapos döntéshozatalban.

 A NEXT meteorológiai állomások egy olyan integrált rendszert képeznek, amely képes az időjárási adatok rögzítésére, dokumentálására, elemzésére és előrejelzésére is. Ezenkívűl prognózismodellek is elérhetők betegségek előrejelzésére.

Miben tudunk Önnek segíteni?

  • Az aktuális időjárási adatok online elérhetők a webportálon, a mobilalkalmazásban és a NEXT Farming Pro szoftverben is

Permetezés előtt pontosan láthatja és megismerheti a szélirányt és a szélsebességet, így biztosan megfelelő időjárási viszonyok között történik a védekezés.

Az időjáráselőrejelzés segít pontosan megtervezni az esedékes munkákat (pl. műtrágyaszórás eső előtt). A rendszer folyamatosan tanul az állomás adataiból, így napról-napra egyre pontosabbá válik.

  • Riasztás SMS-ben a mobiltelefonra

A rendszer riasztásokat küld probléma esetén telefonjára. Ha olyan veszélyhelyzet áll elő, amely kárt okozhat gazdaságában, erről fontos időben értesülnie, hogy beavatkozhasson (pl.: ha a gyümölcsösökben fagyveszély fenyeget, azonnal jelez és üzenetet küld a rendszer). A riasztási értesítések tetszőlegesen konfigurálhatók, a gazdaság és az Ön igényeinek megfelelően. SMS, e-mail és push notification is rendelkezésre áll.

  • Betegségelőrejelzés

A betegségelőrejelzés funkció segít csökkenteni a vegyszerköltségeket és környezetkímélő megoldás is.

  • Hatékonyabb öntözés a táblákon

Az öntözőberendezéseket a talajnedvesség több szinten való precíz mérésével vezérelheti rendszerünk segítségével, így az öntözés időpontját és a víz mennyiségét is pontos adatok alapján tervezheti meg.

  • Egyedi konfiguráció a speciális igényekre

Az egyedi igényeknek megfelelő meteorológiai állomás kiválasztását nagyban megkönnyíti, hogy az állomások három kategóriába (Basic, Eco, Pro) vannak sorolva. Az Eco és a Pro állomások egyedileg is konfigurálhatók, így ezek csak azokat a szenzorokat tartalmazzák és csak azokat a paramétereket mérik, amire a gazdaságban valóban szükség van.