Skip to main content

Miért jó ez a gazdálkodóknak, avagy a digitális mezőgazdaság előnyei

Egyre elterjedtebb és egyre inkább piaci elvárássá válik a mezőgazdaság minden területén a digitalizáció. Nemcsak a földeken végzett tevékenységek tekintetében vált egyre inkább fontossá, hogy digitális irányítással és adatrögzítéssel végezzék el a gazdák a különböző tevékenységeket, de mostantól bizonyos állami támogatások igénybevételét is ahhoz kötik, hogy elektronikus formában készüljenek el a kötelező beszámolók, mint például a Gazdasági Napló (e-GN).

A digitalizáció előnyeivel azoknak is meg kell ismerkednie, akik eddig nem vették igénybe a modern technika vívmányait.

A mezőgazdasági termelés egyre összetettebb és egyre inkább gépiesített tevékenység, ezért a csupán tapasztalat alapú gazdálkodás egyre kevésbé fenntartható. A régi, kézzel, családi tapasztalattal gyűjtött gazdálkodási adatok egyre kevésbé elegendőek a sikeres gazdálkodás megvalósításához. Az időjárás sokszor kiszámíthatatlan változásai, az új nemesítésű növények és az erős nemzetközi, nagyüzemi verseny miatt egyre nagyobb szükség van az objektív mérésre és értékelésre, hogy hosszútávon is fenntartható és költséghatékony legyen a gazdálkodási tevékenység.

Az egymással könnyen összehasonlítható, egységesen kezelt adatok nyújthatnak csak igazán pontos képet arról, hogy a gazdasági tevékenység jól működik-e, hol tudunk pénzt, időt és energiát spórolni. Csak a megbízható adatokon alapuló gazdálkodás lehet igazán sikeres.

Sokféle digitális termék és szolgáltatás létezik a piacon, de a NEXT Farming Magyarország egyedülálló digitális megoldásaival segíti a gazdálkodókat a növénytermesztés teljes folyamatában.

Az adatok gyűjtésének és kezelésének lelke az általunk fejlesztett szoftver, a NEXT Farming Pro, amely az információkat egyszerű módon képes átvenni, azokat logikusan rendszerezni és a felhasználó számára áttekinthető módon megjeleníteni.

Szoftvereinket és rendszereinket úgy fejlesztettük és alkottuk meg, hogy a legegyszerűbb felületen, a lehető legtöbb és legpontosabb adatokat érjék el a felhasználók, ezáltal könnyen megvalósítható a termelés és a munkafolyamatok hatékonysága.

Ebben vagyunk mi 25 éve megbízható partnerei a hazai mezőgazdaság szereplőinek. Keressen minket bizalommal, hogy Önnek is segíthessünk megismerkedni a digitális átállás feladataival!