Skip to main content

Miért fontos a kommunikáció a gépekkel?

A mezőgazdaságban dolgozók sokféle gépet és eszközt használnak az egyes mezőgazdasági tevékenységeik során. Ezeknek a gépeknek a gyártmánya, a rajtuk lévő monitorok típusai is gyakran különbözőek. Ráadásul az eltérő gyártmányú monitorok sokszor teljesen különböző „nyelveken” beszélnek.

Éppen ezért rendkívül fontos, hogy olyan szoftvert használjunk a monitorokkal való adatcserére, kommunikációra, mely a következő feltételeket teljesíti:

 1. A monitorok széles skálájával legyen kompatibilis
 2. Képes legyen egyik monitor adatait (pl. táblakontúr, AB vonalak) akár egy másik gyártmányú monitornak átadni (pl. John Deere és Fendt)
 3. A kijuttatási (applikációs) térképek elkészítésén túl, tudjon komplex feladatokat írni a monitorokra, munkaadatokkal és akár több kijuttatási térképpel egy feladathoz
 4. Legyen képes az elvégzett munkákat dokumentálni, abból akár Gazdálkodási Naplót (eGN) készíteni
 5. Legyen képes több kijuttatási térkép egyidejű elkészítésére

Ha a szoftverünk ezeknek az elvárásoknak megfelel, akkor az adatainkat könnyen áttekinthetjük és elmondhatjuk magunkról, hogy nemcsak precíziósan gazdálkodunk, hanem adatalapú döntéseinkkel valóban a digitalizáció útjára léptünk. Így lesz az intelligens gépkommunikáció egy korszerű és egységes üzemirányítási rendszer alapja.

A NEXT Farming PRO szoftver fejlesztésénél folyamatosan kiemelt figyelmet fordítunk a fenti pontokra, kiegészítve az adatok egyszerű kezelésével, egységes áttekinthetőségével és az adatrögzítés, adatfeldolgozás automatizálásával.

Rendszerünk segítségével az automatikusan rögzített munkaadatokat könnyen dokumentálhatja, kiértékelheti azokat és ennek köszönhetően biztosan a legjobb döntéseket hozhatja meg vállalkozása számára. A program támogatja az összes John Deere monitort, minden ISO monitort (Fendt, Valtra, Massey Ferguson, Claas, Tellus, Müller, Topcon), továbbá a CNH és Trimble monitorokat. A legújabb programverzió pedig már a NEXT Machine Management rendszert is integrálja.

Mikor érdemes használni a NEXT Farming PRO rendszert?

 • Ha gyorsan és egyszerűen szeretne dolgozni szinte bármely monitorral
 • Ha vegyes flottákat használ és szeretné őket egymással összekapcsolni.
 • Ha adatai különböző formátumban jelennek meg és szeretné őket egységesen áttekinteni, kezelni és ezeket az adatokat felhasználná dokumentáláshoz, jelentésekhez és elszámolásokhoz is.
 • Ha a monitoradatokat azonnal ki szeretné értékelni.
 • Ha a különböző feladatokat elküldené a gépekre, felhő vagy pendrive használatával.
 • Ha az AB vonalakat, -kanyarokat gyártóktól függetlenül szeretné kezelni és a vezérlőnyomvonalakat konvertálná a különböző gyártmányú gépek között.

Ha Ön is szeretné végre átlátni a különböző gyártmányú gépekből származó adatait, valamint egy rendszerben szeretné kezelni azokat, keressen minket bizalommal!