Skip to main content

Kukorica vetése változó tőszámmal

Gazdálkodóként egyre többször szembesülünk extrém időjárással és ennek következtében a kukoricaállományunkban bekövetkező veszteségekkel. Emellett a heterogén talajok és a növények eltérő igényei is nehezíthetik az eredményes kukoricatermesztést.

Éppen ezen szempontok miatt tartjuk fontosnak a változó tőszámú vetést, amely a helyspecifikus műholdas információk, a növénytermesztési szaktudás, a fajtaismeret, és a modern technika együttese. Ennek köszönhetően biztosabban érhetik el a gazdálkodók az optimális hozamot.

A változó tőszámú vetéssel optimalizálhatja a tábla várható össztermését, csökkentheti az eredményt veszélyeztető kockázatokat. Így a várható termés is hatékonyabb költségfelhasználással érhető el.  

A NEXT Farming olyan partner a változó tőszámú vetés kijuttatási térképeinek elkészítésében, mely megbízható alapinformációk alapján és a fajtatulajdonosoktól és vetőmag forgalmazóktól független szolgáltatást kínál a gazdálkodónak. Részletesen átgondolt, gazdaságára szabott megoldásokat ajánlunk, melyekkel az egész kukoricaszezonban segítjük a gazdálkodás teljes folyamatát.

A kukoricavetés kijuttatási (applikációs) térkép készítésének menete

  1. A táblán belüli termőhelyi különbségek feltárása a TalkingFields alaptérképek segítségével, rendkívül pontos, 10 méter x 10 méter felbontással, több év, többszáz műhold felvételeinek kiértékelésével.
  2. A vetni kívánt hibrid, és az átlagos tőszám meghatározása a termelő igényeinek megfelelően
  3. A kijuttatási terv alapadatainak meghatározása a NEXT Farming algoritmus használatával.
  4. A kijuttatási térkép elkészítése az algoritmus adatainak a TalkingFields alaptérkép értékeire vetítésének megfelelően.
  5. A kész kijuttatási térképek exportálása ISOXML és SHP formátumokba

A NEXT Farming PRO szoftver segítségével az applikációs térképek a kívánt formátumban készülnek el és így azokat további feldolgozás nélkül lehet feltölteni a vetést vezérlő monitorokra, amely meggyorsítja a munkafolyamatokat.

Keressen bennünket a változó tőszámú vetéssel kapcsolatban is!