Skip to main content

Készüljön fel velünk az időjárás-változásokra!

A fenntartható mezőgazdaság és a precíziós gazdálkodás számára kiemelkedően fontos eszközök az időjárást megfigyelő meteorológiai állomások, amelyek a legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb módját biztosítják az adatok gyűjtésének, közvetlenül a táblákról egyenesen a gazdák részére. Segítségével lehetőség nyílik a megfelelő időben és az optimális mennyiségben történő hatóanyag-kijuttatásra.

A helyi földrajzi adottságok és az egyre kiszámíthatatlanabb időjárás miatt a gazdáknak különösen fontos, hogy pontos, az adott termőhelyen mért meteorológiai adatokhoz jussanak. A NEXT meteorológiai állomások egy olyan integrált rendszer részei, mely az időjárási adatok mérésén, rögzítésén és előrejelzésén túl, az adatok táblatörzskönyvbe integrálását és elemzését is tartalmazza. Így ezek a meteorológiai állomások hatékonyan segítik a gazdálkodókat a mindennapos döntéshozatalban a növénykultúrákra vonatkozóan, a szántóföldi vagy a gyümölcsösben szükséges munkaműveletekkel kapcsolatban.

Egy meteorológiai állomás minden fontos időjárással összefüggő paramétert figyel, pontosan mér és az adatok elemzését is lehetővé teszi. Így segíti napról-napra a termelés során a gazdálkodókat.

 • A talajhőmérsékletet méri és annak változását figyeli, így meghatározható lesz az optimális vetési időpont.
 • Folyamatosan méri a levegőhőmérsékletet és a páratartalmat és a levélnedvesség adatokat is megfigyeli, amely a növények gombás betegségeinek lehetőségére utalhatnak. A betegségelőrejelzés funkció segít csökkenteni a vegyszerköltségeket, valamint környezetkímélő megoldás is.
 • A szél irányát és sebességét monitorozza, ez segít a növényvédelemben, hiszen bizonyos szélsebesség fölött már nem szabad permetezni. Megbízhatóan meghatározható az adatok alapján, hogy vajon szüksége van-e permetezésre és mikor érdemes elkezdeni a permetezési munkálatokat. Permetezés előtt pontosan láthatja és megismerheti a szélirányt és a szélsebességet, így nem sodródik el és nem vész kárba a permetlé.
 • Információt nyújt a csapadék mennyiségéről és intenzitásáról is.
 • Az öntözőberendezéseket a talajnedvesség több szinten való precíz mérésével vezérelheti rendszerünk segítségével, így az öntözés időpontját és mennyiségét is pontos adatok alapján tervezheti meg.

A NEXT meteorológiai állomás további előnyei:

 • Az aktuális időjárási adatok online elérhetők a webportálon és a mobilalkalmazáson keresztül.
 • A rendszer folyamatosan tanul az állomás adataiból, így napról-napra egyre pontosabbá válik.
 • Probléma esetén riasztást küld telefonjára SMS-ben, hogy mindenről időben értesüljön.
 • Hatékonyabb munkaműveleteket biztosít a táblákon.
 • Időt és üzemanyagot takaríthat meg vele.
 • Minden NEXT meteorológiai állomás teljesen önállóan működik. Ez azt jelenti, hogy minden állomás szabadon elhelyezhető a területen, és ott rögzíthet adatokat, ahol ez Önnek, mint gazdálkodónak fontos. Az adatátvitel a szerverre valós időben történik mobilhálózaton (3G és 4G), NarrowBand IoT-en vagy LoRaWAN-on keresztül.

 

Ha szeretne a legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb megoldással felkészülni az időjárás változásaira, keressen minket az egyedi igényeinek megfelelő meteorológiai állomás kiválasztásában!