Skip to main content

Hogyan vezessem az elektronikus gazdálkodási naplót?

A gazdálkodók számára idén elindult az elektronikus beszámolási kötelezettség, azaz 2023-tól minden mezőgazdasági szereplőnek kötelezően használnia kell az elektronikus gazdálkodási naplót (e-GN). Az eddig különálló e-permetezési napló, gazdálkodási napló és nitrát adatlap rendszerekben található adatokat az újonnan bevezetett közigazgatási szolgáltatásba integrálja a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal (Nébih).

Az Agro-ökológiai Program (AÖP) támogatásának 2023. évi igénybevételéhez is feltétel lesz a Gazdálkodási napló vezetése (folyamatos elektronikus vagy papír alapú vezetéssel és utólagos elektronikus feltöltéssel). Fontos tudni arról, hogy a gazdálkodási napló papír alapú vezetésére és elektronikus beküldésére már csak ebben az évben van lehetőség.

Az elektronikus Gazdálkodási Napló (e-GN) vezetésével a termelők a hatósági adatszolgáltatás mellett a támogatások igényléséhez szükséges feltételek igazolását is teljesíteni tudják. Kiválthatóvá válik a jelenleg már elavult ÁNYK adatszolgáltatási mód és az eddig elektronikusan beadott, illetve a papíralapon vezetett adattartalmat elektronikus formában egyesíteni lehet a rendszerben.

A NEXT Farming eddig is támogatta partnereit a Gazdálkodási Napló és a Web-GN egyszerű elkészítésében. A NEXT Farming Pro szoftver segítségével minden gazdálkodó könnyen eleget tehet a jogszabályi követelményeknek és az egyszerűen elkészítheti a kötelezően vezetendő kimutatásokat 2023-ban is.

A NEXT Farming PRO szoftver teljes egészében kompatibilis lesz a NÉBIH ma még szintén fejlesztés alatt lévő rendszerével, így kiváltja a NÉBIH felületén történő adatrögzítést és a program gombnyomásra beküldi az elektronikus Gazdálkodási Napló (e-GN) adatait.

A kötelező adatok mellett a NEXT Farming Pro programban természetesen lehetőség van további információkat is rögzíteni (pl. költségek, bevételek stb.), azaz egy igazi döntéstámogató eszközként és professzionális farmmenedzsment szoftverként támogat minden gazdálkodót a mai világban elvárható adatalapú gazdálkodás megvalósításában.
Használja ki a NEXT Farming Pro egyéb előnyeit is, amellyel megkönnyítheti mindennapi munkáját!

  • Minden munkaműveletet csak egyszer kell rögzíteni, akkor is, ha több Gazdálkodási Napló készül a gazdaságon belül
  • Gyűjtőkönyvelés = azonos művelet több táblára
  • Sablonkönyvelés = korábbi művelet ismételt könyvelése
  • Gyűjtőkönyvelés és sablonkönyvelés egymással kombinálható
  • Adatrögzítés mobiltelefonon, táblagépen, monitoron
  • Minden tábla térképen is megjeleníthető, mint az egységes kérelemben
  • Gombnyomással létrehozhatja a kész Gazdálkodási Naplót
  • Minden rögzített adat a felhasználónál marad, nem kerül másik félhez, így maximális adatbiztonság és adatvédelem mellett használható.

Bármilyen kérdés esetén keressen minket bizalommal, hogy segíthessünk!