Skip to main content

Hogyan válasszak meteorológiai állomást?

Ma már sokféle meteorológiai állomás közül választhatunk és sokszor nehéz megítélni, hogy melyik is a számunkra ideális megoldás, amelyik valóban hasznos segítségünkre lehet a gazdálkodás során.

A minőségi meteorológiai állomások teljesen önállóan működnek, pontosan mérik az időjárási adatokat és ezeket bizonyos (állítható) időközönként az interneten keresztül továbbítják egy szerverre. A felhasználó ezeket, a szerveren található adatokat, tudja megtekinteni a weben, mobil applikációban a telefonján, vagy akár a táblatörzskönyv programjában is, ha az alkalmas az adatok fogadására a szerverről. Természetesen a NEXT Farming Pro szoftver támogatja az összes NEXT meteorológiai állomás adatainak automatikus átvételét.

A NEXT meteorológiai állomások a következő 3 kategóriába sorolhatók:

  • Basic: Belépő szintű állomások, kedvező áron
  • ECO: Univerzális, bővíthető állomások, kiváló ár-érték aránnyal
  • PRO: Minden igényt kielégítő professzionális állomások

Melyik állomást válasszam?

A NEXT Basic meteorológiai állomás azoknak ajánlott, akiket csak a csapadék, a hőmérséklet és a páratartalom érdekel. Ezeket az olcsó állomásokat bármelyik táblára egyszerűen ki lehet helyezni. Kiváló kiegészítői lehetnek egy komolyabb ECO vagy PRO állomásnak is, főleg akkor, ha távolabb lévő földterületről is szeretnénk pontos csapadékinformációval rendelkezni.

A NEXT ECO meteorológiai állomások viszonylag szabadon konfigurálhatók. A hőmérséklet, csapadék és páratartalom mérése minden eszközben benne van. A kiegészítő szenzorok a felhasználási területektől függenek:

  • NEXT ECO Szántó: Szélsebesség és szélirány (permetezés)
  • NEXT ECO Fagy: Száraz és nedves hőmérséklet (gyümölcsösök)
  • NEXT ECO Öntözés: Talajhőmérséklet, -nedvesség és -sótartalom (öntözés)
  • NEXT ECO Prognózis: Levélnedvesség, napsugárzás (betegségelőrejelzés)

A NEXT ECO meteorológiai állomások képesek mobiltelefonra riasztásokat küldeni, továbbá 7 napos időjárás előrejelzésre is.  

A NEXT PRO meteorológiai állomások azok számára készülnek, akik kompromisszumok nélkül a tökéletes megoldást keresik. Ezek az állomások 8 illetve 25 különböző paraméter mérésére képesek, és további 4 paraméter számítással kerül meghatározásra. Ezek az állomások mind a levegő, mind a talaj paramétereit figyelik, alkalmasak a betegségek előrejelzésre. Természetesen a NEXT Pro állomások is küldenek riasztást a telefonra és alkalmasak időjárás előrejelzésre is.

 

Szívesen segítünk kiválasztani az Önnek leginkább megfelelő meteorológiai állomást.