Skip to main content

Hogyan válasszak megfelelő szoftvert az elektronikus permetezési napló vezetéséhez?

Mint köztudott, ez év január 1-jétől a 10 hektárnál nagyobb összterületen gazdálkodóknak már naprakész nyilvántartást kell vezetniük a szántóföldi kultúrában végzett rovarölő-szeres kezelésekről. Ez azt jelenti, hogy az e-permetezési naplóban, elektronikus úton kell rögzíteni és vezetni az ilyen jellegű kezelésekre vonatkozó adatokat, ráadásul mindezt a művelet elvégzését követő 24 órában.

Az elektronikus permetezési napló vezetésének kötelezettsége azokra is vonatkozik, akik gazdálkodási naplót vezetnek. Az egyik nyilvántartás nem helyettesíti a másikat!

A decemberben hatályba lépett jogszabálymódosítás, mely az agrárdigitalizációt, illetve a környezet védelmét is hivatott erősíteni, számos olyan változást hozott magával, mely a növényvédelemre is hatással van.

Kötelezővé vált az integrált növényvédelem elveinek alkalmazása, az elektronikus permetezési napló vezetése. Továbbá a termelővel szerződésben álló, a terület növényvédelmi szakirányításáért felelős növényorvosról is a termelőnek kell nyilatkozni az egységes kérelem benyújtásakor.

A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara felhívja a figyelmet arra, hogy a nyilatkozat nem része az egységes kérelemnek, szakirányító megjelölése nélkül is beadható, és amennyiben valaki nem áll szerződésben növényorvossal, semmi esetre se válasszon egy listán szereplő szakirányító közül, ugyanis amennyiben egy ellenőrzés során bebizonyosodik, hogy az illető gazdálkodó valójában nem kötött szakirányítói szerződést, ez minden esetben szankciót von maga után.

A NEXT Farming nemcsak az elektronikus napló egyszerű használatával támogatja partnereit, hanem az adatrögzítést is nagyban egyszerűsíti. Rendszerünk segítségével a permetezéseket azonnal, akár már közvetlenül a táblán is rögzítheti bármilyen okos mobil eszközön (telefon, tablet, számítógép). Természetesen a munkagép monitorát is használhatjuk a munkaműveletek dokumentálására. Az elvégzett kezelések adatait pendrive segítségével, vagy a legújabb monitorok esetén a felhőn keresztül is beolvashatjuk a NEXT Farming Pro programba.  

A NÉBIH rendszerével teljesen egyenértékű szoftverünk segítségével minden gazdálkodó könnyen eleget tehet a jogszabályi követelményeknek és az egyszerű használat mellett feltöltheti az elektronikus permetezési naplót*.

Rendszerünkben minden engedélyezett növényvédőszert és annak adatait megtalálja, hogy azonnal ki is választhassa a listából. Telefonos és internetes ügyféltámogatást nyújtunk partnereinknek, bármilyen kérdés esetén.

A kötelező elektronikus beszámolók mellett természetesen lehetőség van további információkat is rögzíteni (pl. költségek, bevételek stb.), azaz egy igazi döntéstámogató eszközként és professzionális farmmenedzsment szoftverként támogat minden gazdálkodót a mai világban elvárható adatalapú gazdálkodás megvalósításában.

Kérjen személyes vagy internetes szoftverbemutatót!

*Hamarosan elérhető új funkció