Skip to main content

Hogyan szálljunk szembe az elszabadult műtrágya árakkal?

A jelenlegi műtrágya árak mellett kiemelkedően fontos, hogy még jobban átgondolt és pontosan mért adatokon alapuló precíziós tápanyag utánpótlási technológiát alkalmazzunk. Ezzel a módszerrel nemcsak a növények számára szükséges tápanyagot tudjuk biztosítani, hanem a műtrágya mennyiségének optimális, helyspecifikus kijuttatásával jelentős költséget is megtakaríthatunk.

Ahhoz, hogy meghatározzuk mekkora az adott termőföldre vetített optimális műtrágya-, illetve tápanyagmennyiség, az első lépés, a NEXT Térkép szerver használata, amely a felhasználók számára azonnal elérhetővé teszi a Sentinel műholdak adataiból készült NDVI térképeket. Ezek az információk folyamatosan, naprakészen elérhetőek és rendszerünk segítségével visszakereshetők és felhasználhatók a korábbi felvételek is. Ezekből az NDVI térképekből egyszerűen elkészíthetők a kijuttatási (applikációs) térképek is.

A NEXT Térkép szerver sokkal több annál, mint amit egy NDVI térkép tud nyújtani. Ezzel a funkcióval minden standard formátumú webes térképet (úgynevezett WMS és WFS térkép) használni lehet a programban. Az interneten számtalan ilyen térkép hozzáférhető, részben ingyenesen, részben előfizetési díj ellenében. A NEXT Térkép szerver minden felhasználónévvel és jelszóval védett térkép használatát is támogatja.

NEXT Térkép szerver NDVI térképek 5 legnagyobb előnye:

  • Az NDVI térképből egyszerűen készíthető el kijuttatási (applikációs) térkép
  • Könnyedén kiválasztható a leginkább megfelelő kijuttatási stratégia
  • Az üzem összes táblájára elérhető, külön előfizetési díj nélkül
  • Bármely korábbi dátumhoz tartozó NDVI térkép is használható
  • Pontos információt szolgáltat az esetleges felhőtakarásról, az eredeti légifelvétel is megtekinthető (van-e felhő az adott tábla fölött?)

Az NDVI térképek használatához mindössze számítógépre van szüksége, a NEXT Farming biztosítja hozzá a megfelelő, megbízható és egyszerűen kezelhető szoftvert, amely használatával bárki könnyedén szembe szállhat a magas műtrágya árakkal.

A NEXT Térkép szerver NDVI térképekés a TalkingFields térképek kombinált használatával még pontosabb információt kaphat a táblán belüli különbségekről, így még nagyobb hatékonysággal csökkentheti kiadásait. Ha mindez még mindig túl kevés az elvárásaihoz, akkor használja a NEXT GreenSeeker ISOBUS nitrogénszenzort is! Így akár három helyről is lehet információja a növények pontos igényéről.

Vajon az Ön gazdaságánál melyik megoldásunk vezethet a legnagyobb megtakarításhoz? Próbálja ki a NEXT Farming megoldásokat!