Skip to main content

Hogyan lehet egyszerre precíziós, gazdaságos és környezetkímélő is a trágyázás?

A NEXT GreenSeeker használatával mindez egyszerre megvalósítható!

A tápanyagutánpótlásnál fontos célkitűzés, hogy minél kisebb mennyiséggel érjük el a kívánt termésmennyiséget. Precíziós gazdálkodás esetén ennek az alapja a táblán belüli különbségek pontos felismerése és az ennek figyelembevételével történő változó dózisok kijuttatásával történik. A NEXT GreenSeeker valós időben, már a táblán történő haladás közben felismeri a növényállomány vitalitásbeli és biomassza különbségeit. Az aktív fényforrással rendelkező szenzorok, melyek az eszköz éjjel-nappali használatát is lehetővé teszik, már a legkisebb eltéréseket is megbízhatóan azonosítják.

Dolgozzon saját precíziós stratégiával!

Amennyiben a nitrogénszenzor vezérli a műtrágyaszórót vagy permetezőt, Önnek csak a következő teendői vannak:

 1. Stratégia kiválasztása
  • kisebb NDVI érték = több anyag kijuttatása
  • kisebb NDVI  érték = kevesebb anyag kijuttatása
 2. A táblára kijuttatni kívánt átlagmennyiség megadása
 3. A minimális és maximális dózisok rögzítése

Minden mást rábízhat a NEXT GreenSeeker eszközre, mint azt ezen a rövid videófilmen is megnézheti.  

A NEXT GreenSeeker minden szabályozható műtrágyaszóróhoz és permetezőhöz csatlakoztatható és teljes kompatibilitást biztosít minden ISOBUS monitorral, gyártótól és típustól függetlenül. A nem ISOBUS eszközök soros porton keresztül vezérelhetők.

A tápanyag-utánpótlás minősége tovább emelhető a NEXT GreenSeeker Map-Overly funkció használatával. Ez azt jelenti, hogy a szenzoradatok feldolgozása mellett egy előre elkészített és a monitorra feltöltött faktor térkép segítségével a kijuttatni kívánt anyagmennyiség tovább pontosítható. Ez a faktor térkép (Map-Overlay) kiegészítő információkat nyújt a NEXT GreenSeeker számára a tábla adott pontjának termőképességéről. A TalkingFields térkép egy nagyon jó megoldás Map-Overlay használatra. A szenzoradatok és a Map-Overlay együttes használata így teszi lehetővé a tápanyag utánpótlás optimális végrehajtását.

NDVI térképek készítése

A NEXT GreenSeeker a munkamenet során NDVI térképet is készít, melyet fel lehet használni elemzésre, dokumentálásra is. Lehetőség van a nitrogénszenzort csak NDVI térkép készítésére használni, ebben az esetben anyagkijuttatás nem történik. Erre gyakori példa a repce őszi szkennelése és az így nyert NDVI térképből számítógépen kijuttatási (applikációs) térkép készíthető tavasszal.

A tudományos kutatások, a szántóföldi kísérletek és a gyakorlati felhasználók egyaránt megerősítik, hogy a NEXT GreenSeeker használata a termésátlagot és a termény minőségét jelentősen javítja, miközben a költségeket csökkenti és a környezetet is kíméli.

Milyen előnyökhöz juthat a NEXT GreenSeeker segítségével?

 • A tápanyagokat és a növekedésszabályzókat optimalizálva, precíziós módon juttathatja ki termőföldjeire
 • A műtrágya mennyiségét pontosan beállíthatja, valamint a minimum és maximum dózisokat is megadhatja
 • Kevesebb költsége lesz
 • A környezetvédelmet támogató megoldást használ
 • A növény bármely fejlődési állapotában biztonsággal alkalmazható
 • Kompatibilis gyártmánytól függetlenül minden ISOBUS monitorral
 • Map-Overlay képesség

Csatlakozzon elégedett ügyfeleinkhez és próbálja ki a NEXT GreenSeeker előnyeit!