Skip to main content

Hallgassa, hogy a táblái mit beszélnek Önhöz!

Minden tábla más és más, de még egy táblán belül is jelentős különbségeket tapasztalhatunk. A sikeres növénytermesztés egyik kulcsa, hogy pontosan ismerjük a táblán belüli különbségeket.

Érdemes felfedezni művelt területeink minél több tulajdonságát, hiszen az így szerzett információknak köszönhetően nagy előnyhöz juthatunk és ennek köszönhetően valóban ki tudjuk használni a modern vető- és műtrágyaszóró gépek előnyeit és egy talajmintavételt is igazán intelligens módon tervezhetünk meg és hajthatunk végre.  

A térképek részletes információt nyújtanak a táblán belüli különbségekről, így ideális alapot adnak a precíziós gazdálkodással kapcsolatos döntésekhez.

A NEXT TalkingFields térképek a gazdálkodók által kiválasztott mezőgazdasági területekről készített nagyfelbontású (10m x 10m) műholdas felvételek alapján készülnek.

TalkingFields térképek kizárólag távérzékeléssel készülnek, ezért az év bármely szakaszában néhány nap alatt elkészíthetők és más módszerekkel szemben a táblát sem kell bejárni hozzá. Ráadásul a leginkább keresett TalkingFields Alap- és Zónatérképek 2-3 munkanap alatt elkészülnek, és mindössze a táblakontúrokra van hozzá szükség (SHP, KML, vagy monitorból készült adatmentés)

Az alábbi TalkingFields térképek közül válogathatnak partnereink, attól függően, hogy mely adatokra kíváncsiak: 

 • TF Alaptérkép, amely a táblán belüli biomassza mennyiségek különbségeit adja vissza.
  Ezek a térképek több év, több száz műholdas felvételeinek adataiból készülnek úgy, hogy kizárólag az ismétlődő, azaz a reprodukálható eltérések kerülnek bele. Így mind a kultúra, mind az időjárás hatása eltűnik a tábla relatív termőképességének megjelenítéséből.  
 • TF Zónatérkép, ami a táblát nagyjából azonos méretű, általában 3 hektáros zónákra osztja a TF Alaptérkép alapján, a precíziós talajmintavételhez.
 • TF Hozampotenciál-térkép, amely felvilágosítást ad a táblán lévő növény potenciális hozamáról optimális tápanyagellátás mellett, a tényleges klimatikus viszonyokat figyelembe véve.
 • TF Biomasszatérkép, ami évente 4 alkalommal térképezi a táblán belüli biomassza mennyiségeket t/ha egységben, őszi búza, őszi árpa, repce, kukorica és cukorrépa esetén.
 • TF Hozamtérkép, amely valós hozamadatokat ad őszi búza, őszi árpa, repce, kukorica és cukorrépa növényekre.
 • TF Hozamprognózis-térkép, amely egy helyspecifikus hozamprognózis 4 héttel az aratás előtt őszi búza, őszi árpa, repce, kukorica és cukorrépa növényekre.

Válassza bármelyik Talking Fields térképünket és élvezze ki annak előnyeit!

Miért éri meg a TalkingFields Alaptérkép használata? Íme 5 nagyszerű érv:

 • Műhold felvételekből készül, ezért nem kell rámenni a táblára, bármikor rendelhető
 • Pontos információ a 10m x 10m felbontásnak köszönhetően, ideális kijuttatási applikációs térképek készítéshez (változó tőszámú vetés, tápanyagutánpótlás)
 • A NEXT Farming Pro programmal teljes mértékben kompatibilis, a kijuttatási (applikációs) térképek a munkagép szélességéhez igazodó rasztermérettel készülnek (pl. 24m x 24m)
 • Elegendő 3-4 évente újra megrendelni
 • XML, SHP formátumban is elérhető, univerzálisan importálható

Keressen minket bővebb információkért és személyre szóló tanácsadásért!