Skip to main content

Gazdálkodási Napló vezetése jogszabályi megfelelés mellett

Az igazán eredményes gazdálkodás nemcsak a jól megtervezett vetésforgón múlik, legalább olyan fontos, hogy a mindenkori aktuális jogszabályoknak megfelelően, pontosan vezessük a Táblatörzskönyvet és a Gazdálkodási Naplót.

Nagy segítség a gazdálkodóknak, ha egy olyan rendszerbe rögzíthetnek minden gazdálkodással kapcsolatos munkafolyamatot és adatot, amellyel egyben eleget is tehetnek a mindenkori aktuális jogszabályi előírásoknak is. A NEXT Farming Pro használatával egyszerűen rögzíthetőek a kötelező nyilvántartások és segítségével nemcsak időt, hanem költségeket is megtakaríthatunk.

A különböző gazdálkodással kapcsolatos munkafolyamatokat nemcsak rögzíteni lehet, de a rendszer segítségével átlátható és így könnyen racionalizálható minden munkafolyamat. A különböző munkaműveleteket előre megtervezhetjük az intelligens és egyszerűen kezelhető szoftver segítségével, a termelés teljes ciklusára. A munkaműveletek rögzítésével pontos információkat kapunk arról, hogy milyen ráfordítások és bevételek keletkeztek táblaszinten, vagy növényenként.

Mindegy, hogy hol tartózkodunk éppen, akár már a táblán is közvetlenül rögzíthetünk minden adatot, hiszen az adatok feltöltése kényelmesen mobiltelefonon, táblagépen és számítógépen is pillanatok alatt elvégezhető.

Távérzékelési- és hivatalos GIS-adatok minden táblára

A műholdas távérzékelési adatok központi elemei a precíziós gazdálkodásnak, így szoftverünk segítségével mostantól ezeket az adatokat is azonnal eléri.

Homogén tábla nem létezik, ezért fontos eleme a precíziós gazdálkodásnak a műholdas távérzékeléssel elérhető adatok ismerete, amely megbízhatóan mutatja a táblán belüli különbségeket. Segítségével optimálisan megtervezheti a talajmintavételt, a vetést, a műtrágyaszórást és a növényvédelmet, helyspecifikus kijuttatási mennyiségekkel, ezzel javíthatja az állomány minőségét úgy, hogy egyben a környezetet is kíméli és jelentősen csökkenti a költségeit.

Szoftverünkkel bármilyen méretű gazdaság és üzem számára könnyen elkészítheti az aktuális jogszabályok szerint az elektronikus Gazdálkodási naplóit, a Permetezési naplóit és a Nitrátjelentést is. Nálunk mindig elérhetőek az aktuálisan engedélyezett növényvédőszerek törzsadatai is és rendszerünk a legtöbb gépgyártó termékeivel kompatibilis, így bárki használhatja.

Ismerje meg rendszerünk előnyeit és egyszerűségét, hogy Önnek is egyszerűbbé váljanak a kötelező teendői!