Skip to main content

Eredményesebb gazdálkodás az üzemben – adatalapú, személyre szabott döntésekkel

A digitalizáció nagy lehetőséget kínál a mezőgazdaság eredményességének javítására. Az új technológiák megkönnyítik a gazdák életét és új utakat nyitnak, ezért nálunk a szoftverfejlesztés középpontjában mindig a gazdálkodó áll.

A tervezhetőség könnyebbé teszi az életet, ezért mi pont ott és pont úgy segítünk, ahogy az a leghatékonyabb a gazdálkodás szempontjából. Mindegy, hogy csak egy kisebb területen vagy egy családi gazdaságban, vagy akár egy több ezer hektáros üzemben gazdálkodik, gazdasága adatai egy gombnyomásra rendelkezésére állnak a hozamok, a ráfordítások és a különböző folyamatok teljeskörű megfigyelésével. Az így kinyert adatok feldolgozásával olyan megbízható tudáshoz juthat, amelynek segítségével mindig megalapozott döntéseket tud hozni és ezzel gazdasága eredményességét is elősegíti.

Tudjuk, hogy az idő milyen drága, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy az adminisztráció időigényét a minimálisra csökkentsük és a visszatérő rutinfeladatokat automatizáljuk. A tapasztalatokból tanulva, adatalapú döntésekkel támogatjuk gazdasága sikerességét.

Intelligens gépkommunikáció

Minden adat egy rendszerben – Használja munkagépei adatait a gyártóktól függetlenül!

A gépgyártóktól független üzemirányítási szoftverrel Ön végre az összes munkagépét összekötheti egymással és könnyedén felügyelheti, összegyűjtheti, valamint kiértékelheti a munkagépek különböző adatait.

A mezőgazdasági üzemek gyakran különböző gyártmányú munkagépeket használnak, akár egy üzemen belül is. Kizárólag egy - a gyártóktól független -rendszerrel lehet az összes munkagépet egymással összekapcsolni és egy üzemirányítási rendszerrel úgy összekötni, hogy az adatok mindenhol használhatók legyenek.

A NEXT Farming intelligens szoftvermegoldásai lehetővé teszik az adatok egyszerű kezelését és az adatfeldolgozás hatékonyságát a folyamatok automatizálásával. Használja fel az automatikusan rögzített munka adatokat a műveletek dokumentálására, az üzemgazdaság kiértékelésére és az elszámolására.

Földnyilvántartás, szerződéskezelés

Tartsa nyilván az összes földterületét, a bérleti- és csereszerződéseit, a saját tulajdonban lévő területeket és azokat is, amelyeket bérbe ad. A kataszteri adatok közvetlenül kapcsolódnak a szerződésnyilvántartáshoz és a táblaadatokhoz is. A futamidő ellenőrzése funkcióval mindig időben értesül a lejáró szerződésekről is. A képletgenerátor használatával egyszerűen kiszámoltathatja a programmal a bérleti díjakat.

Eredményes gazdálkodás

A gazdálkodás összes folyamata és azok számai, a tervezéstől a kiértékelésig – átfogóan ábrázolva és érthetően megjelenítve. Egy modern mezőgazdasági üzemben, a folyamatok összetettsége miatt az eredményesség követése komoly kihívás, pedig a számok pontos ismerete az eredményes gazdálkodás alapfeltétele. Szoftvereink használatával mindig pontosan átlátja az összes költségét és bevételét.

Egyszerű készletnyilvántartás

A készletek pontos ismerete és egyszerű áttekinthetősége egy gazdaság eredményes és sikeres vezetésének alapköve. Mennyi gázolaj van még a tartályban, mennyi termény áll még a tárolókban, vagy elegendő lesz-e a meglévő műtrágya, vetőmag és növényvédőszer a következő munkafolyamatokra? A NEXT Farming Készletnyilvántartás használatával ezeket az információkat napra lebontva mindig pontosan láthatja.

Különösen hasznos: A táblatörzskönyvhöz történő közvetlen kapcsolódással a táblára kijuttatott anyagok mennyisége és az aratott terményeké is, automatikusan megjelenik a készletmozgásokban és aktualizálja a készletet, így nincs szükség további adatrögzítésre.

Integrált meteorológiai állomás

NEXT Farming Meteorológiai állomás egy olyan integrált rendszer, amely az időjárási adatok rögzítését, dokumentálását, kiértékelését és előrejelzését végzi, így a legjobb döntések meghozatalához mindig rendelkezésére állnak a szükséges adatok. Minden NEXT meteorológiai állomás szabadon elhelyezhető az adott területen, így ott rögzítheti az adatokat, ahol ez a legfontosabb.

Optimalizálja működését pontos és megbízható időjárási adatokkal, és az időigényes ellenőrző utak helyett csak vessen egy pillantást a NEXT MobileWetter mobilalkalmazásra.