Skip to main content

A mezőgazdaság fejlődése

Szinte nincs olyan szakma amely gyorsabban fejlődött volna. Itt tudhat meg erről többet.

Gyors fejlődés

A Smart Farming fontos és meghatározó mérföldkő a mezőgazdaságban, mivel figyelembe veszi és egyénileg kezeli a befolyásoló eredménytényezőket. Az utóbbi években a mezőgazdaság jelentősen megváltozott, a modern digitális világ időközben mindenütt jelen van, ez látszik a mobilkommunikáción, az okoseszközökön és a sokrétű hálózatokon. Magyarországon a mezőgazdasági területek az utóbbi 20 évben állandóan csökkentek. Egyidejűleg rendívül megnőtt a mezőgazdaság és egyes gazdaságok termelékenysége. 

Amíg 100 éve egy gazda csak négy személyt élelmezett, manapság több mint 130-at. A mezőgazdaság hatalmas teljesítménynövelését az utóbbi évtizedekben egyrészt a gépesítés és a termesztés fejlődése segítette elő, de másrészt sok munkafolyamat automatizálása és az azzal járó munkaerőigény csökkenés is. Tekintettel a népességnövekedésre és a megművelhető mezőgazdasági területek folyamatos csökkenésére ez a fejlődés fontos lépés a lakosság ellátásnak érdekében.   

A Smart Farming összeköti a mai műszaki lehetőségeket a mezőgazdaság és a természet egyéni igényeivel. A Smart Farming célja, hogy intelligens tudásmenedzsmenttel és adatkezeléssel segítse elő az erőforráskímélő és hatékony munkát. A digitális megoldások és műszaki innovációk a mezőgazdasági fejlődést továbbra is előlendítik -  és kímélik a környezetet.  Az adatok egyesítése, kiértékelése és értelmezése a siker kulcsa a eredményalapú menedzsmenthez. Mert csak testreszabott és individualizált munkával lehet erőforrásokat megtakarítani és az üzemi eredményt optimalizálni. Engedje meg, hogy Önnel együtt haladjunk a sikeres digitális jövő felé a NEXT Farming megbízható partnerként áll Ön mellett.

Elkezdem most